Baggrund og rammer

 

Virksomhedsprogram

Grønlands Statistiks første virksomhedsprogram blev vedtaget i 2015. Nærværende udgivelse er det andet virksomhedsprogram. Programmet bevarer temaerne i virksomhedsprogrammet, men opdaterer beskrivelserne med ny viden.

 

Virksomhedsprogrammet udspringer af en ambition om, at Grønlands Statistiks udviklingsplaner for en længere årrække gøres tilgængeligt for offentligheden. Grønlands Statistiks årsberetning har traditionelt indeholdt et fremadskuende afsnit. Virksomhedsprogrammet er imidlertid langt mere detaljeret end de planer, der tidligere har været udgivet. Samtidig med at virksomhedsprogrammet introduceres, har Grønlands Statistik valgt at reducere omfanget af årsberetningen.

 

I henhold til tekstanmærkning til Finanslov 2016 vurderes behovet for og indholdet i en eventuel servicekontrakt mellem Naalakkersuisut og Grønlands Statistik med udgangspunkt i erfaringerne med virksomhedsprogrammet.

 

Virksomhedsprogrammet er en rullende 4-årig plan, der hvert år tages op til revision i Grønlands Statistiks bestyrelse og udmøntes i de årlige udgivelsesplaner. Ved de kommende revisioner skal blandt andet digitaliseringsstrategien yderligere konkretiseres, så betydningen for Grønlands Statistik på konkrete statistikområder bedre kan inddrages i planlægningen.